Publikavimo data: 2025-08-18
Avižiniai sausainiai su vaisiais
Tokie paprasti ir kartu skanūs sausainiai taps nepakeičiamais jūsų pagalbininkais savaitgaliais. Kai neturite laiko ruošti maisto, o netrukus atvyks svečių, paruoškite tokių sausainių ir jais vaišinkite svečius. Pusryčiams suvalgę sausainių su sultimis ar arbata, savo organizmą papildysite vitaminais ir būsite sotūs ilgą laiką. Sausainius pasiimkite su savimi į kelionę, į gamtą ar į darbą kaip greitą ir lengvą užkandį. Tokie sausainiai papuoš bet kokią šventę, šventinį stalą ar tiesiog šeimos vakarienę.
Žingsnis 1
Išimkite avižinius dribsnius iš pakuotės ir supilkite kefyrą į patogų dubenėlį. Uždenkite dubenį maistine plėvele arba dangteliu ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 2
Nulupkite riešutus nuo kevalų ir smulkiai sukapokite. Nuplaukite obuolį, nulupkite odelę ir sutarkuokite stambia tarka. Tarkuotą obuolį užpilkite medumi.
Žingsnis 3
Nuplaukite citriną ir apelsiną. Perpjaukite per pusę, pašalinkite matomas kauliukus. Į dubenį su obuoliais išspauskite citrinos ir apelsino sultis. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Nuluptus ir susmulkintus riešutus sudėkite į dubenį su obuoliais. Į obuolius suberkite sultenes. Jei reikia, pabarstykite cukrumi ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Kefyre išbrinkusius avižinius dribsnius sumaišykite su likusiais vaisiais. Jei norite, į gautą masę įdėkite šiek tiek medaus ir įberkite imbiero.
Žingsnis 6
Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir kepkite ant kepimo skardos 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Patikrinkite sausainius iešmeliu arba dantų krapštuku. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
Kategorijos