Publikavimo data: 2024-06-15
Avižinis pyragas su obuoliais ir džiovintais vaisiais
Pyragas yra vienas seniausių ir populiariausių skanėstų pasaulyje. Juo gali mėgautis ir tie, kurie laikosi sveikos mitybos. Pavyzdžiui, avižinis pyragas su obuoliais ir džiovintais vaisiais, kuris gaminamas iš kvietinių miltų ir avižinių dribsnių mišinio, neatneš žalos, o tik naudą ir malonumą. Avižiniuose dribsniuose gausu baltymų ir skaidulinių medžiagų, jie yra lengvo riešutų skonio. Rusijoje iš avižinių dribsnių netgi gaminamas kisielius, o Jungtinėje Karalystėje vyksta avižinių dribsnių virimo čempionatas.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Margariną išsukite su cukrumi iki baltų putų. Tada po vieną įmuškite kiaušinius. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius. Užminkykite tirštą tešlą. Dėkite ją į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą ir įdarą. Dubenyje išplakite kiaušinį iki vientisos masės, kad baltymas susimaišytų su tryniu. Tada suberkite cukrų ir grietinėlę ir gerai išmaišykite. Įdarui sumaišykite obuolius, abrikosus ir sultenes.
Žingsnis 3
Iškepkite pyragą. Ant tešlos dėkite įdarą ir 20 minučių kepkite pyragą 200 laipsnių temperatūroje. Tada ištraukite pyragą, užpilkite kiaušinių masę ant įdaro ir kepkite toje pačioje temperatūroje dar 40 minučių.
Kategorijos