Publikavimo data: 2025-08-18
Avižinių dribsnių kisielius
Kiselis - tradicinis rusiškas patiekalas, gaminamas nuo ankstyvųjų viduramžių. Pirmasis kiselis buvo iš avižinių dribsnių, o gėrimai iš uogų ir vaisių atsirado daug vėliau. Kadangi avižų grūdai ilgai virė, siekiant pagreitinti virimo procesą, avižos anksčiau buvo malamos į miltus, kurie ir buvo kiselio pagrindas. Šiais laikais ne mažiau skanią ir naudingą rūgpienį daug paprasčiau paruošti iš avižinių dribsnių, kurių nesunkiai galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Į dubenį suberkite avižinius dribsnius, sudėkite duonos riekes, užpilkite vandeniu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 24 val. šiltai. Kai mišinio paviršiuje susidarys burbuliukai, perkoškite jį per dvigubą marlę ir supilkite į puodą.
Žingsnis 2
Išvirkite avižinius dribsnius. Šaukštu patikrinkite avižų vandens konsistenciją. Jei jis tirštesnis už pieną, atskieskite jį trupučiu vandens. Į keptuvę įberkite druskos ir virkite košę maišydami, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į grietinėlės indelius arba stiklines. Palikite šaldytuve 3-4 valandoms sustingti.
Kategorijos