Avižinių dribsnių kisielius pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Avižinių dribsnių kisielius

Kiselis - tradicinis rusiškas patiekalas, gaminamas nuo ankstyvųjų viduramžių. Pirmasis kiselis buvo iš avižinių dribsnių, o gėrimai iš uogų ir vaisių atsirado daug vėliau. Kadangi avižų grūdai ilgai virė, siekiant pagreitinti virimo procesą, avižos anksčiau buvo malamos į miltus, kurie ir buvo kiselio pagrindas. Šiais laikais ne mažiau skanią ir naudingą rūgpienį daug paprasčiau paruošti iš avižinių dribsnių, kurių nesunkiai galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
Gaminimo laikas
1700 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
70 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Avižinių dribsnių kisielius Žingsnis 1
Paruoškite raugą. Į dubenį suberkite avižinius dribsnius, sudėkite duonos riekes, užpilkite vandeniu, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 24 val. šiltai. Kai mišinio paviršiuje susidarys burbuliukai, perkoškite jį per dvigubą marlę ir supilkite į puodą.

Žingsnis 2

Avižinių dribsnių kisielius Žingsnis 2
Išvirkite avižinius dribsnius. Šaukštu patikrinkite avižų vandens konsistenciją. Jei jis tirštesnis už pieną, atskieskite jį trupučiu vandens. Į keptuvę įberkite druskos ir virkite košę maišydami, kol paviršiuje pasirodys burbuliukai. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite į grietinėlės indelius arba stiklines. Palikite šaldytuve 3-4 valandoms sustingti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, žalumynų sezonas, serbentų sezonas, maistas vaikams, kisielius, be įprastų alergenų, receptų knyga, krakmolingas kisielius, kisielius su uogomis

Kategorijos