Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis

Puikus sveikas užkandis, kurį galite pasiimti su savimi į mokyklą, darbą ar į kelionę. Sudėtiniai angliavandeniai iš grūdų ir džiovintų vaisių suteiks energijos, o sveikieji riebalai iš riešutų ir sėklų leis ilgai jaustis sotiems.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
376 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
52 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.14/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis Žingsnis 1
Riešutus stambiai susmulkinkite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Susmulkinkite džiovintus vaisius.

Žingsnis 2

Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis Žingsnis 2
Sudėkite riešutus ir avižas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 3 minutes kepkite 170 °C įkaitintoje orkaitėje (arba kepkite ant sausos keptuvės). Iškepusį mišinį sumaišykite su džiovintais vaisiais.

Žingsnis 3

Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis Žingsnis 3
Puode kaitinkite sviestą, medų, cukrų, citrinos sultis, žievelę, cinamoną ir vanilės ekstraktą, kol cukrus ištirps. Gautą sirupą supilkite ant mišinio ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į paruoštą formą su pergamentu. Sudrėkinkite delnus šaltu vandeniu ir sutrinkite masę, kad visos dalelės suliptų.

Žingsnis 4

Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis Žingsnis 4
Dėkite padėklą į šaldytuvą 2 valandoms arba šaldiklį 30 minučių. Tada išimkite masę iš padėklo ant lentelės ir supjaustykite batonėliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., pusryčiai, vyšnių sezonas, medaus sezonas, riešutų sezonas, jūsų receptai, granola ir musli, namų receptai, receptų knyga, avižinių dribsnių pusryčiai

Kategorijos