Publikavimo data: 2024-06-15
Avižinių dribsnių, riešutų ir džiovintų vaisių batonėlis
Puikus sveikas užkandis, kurį galite pasiimti su savimi į mokyklą, darbą ar į kelionę. Sudėtiniai angliavandeniai iš grūdų ir džiovintų vaisių suteiks energijos, o sveikieji riebalai iš riešutų ir sėklų leis ilgai jaustis sotiems.
Žingsnis 1
Riešutus stambiai susmulkinkite ir sumaišykite su avižiniais dribsniais. Susmulkinkite džiovintus vaisius.
Žingsnis 2
Sudėkite riešutus ir avižas ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir 3 minutes kepkite 170 °C įkaitintoje orkaitėje (arba kepkite ant sausos keptuvės). Iškepusį mišinį sumaišykite su džiovintais vaisiais.
Žingsnis 3
Puode kaitinkite sviestą, medų, cukrų, citrinos sultis, žievelę, cinamoną ir vanilės ekstraktą, kol cukrus ištirps. Gautą sirupą supilkite ant mišinio ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite į paruoštą formą su pergamentu. Sudrėkinkite delnus šaltu vandeniu ir sutrinkite masę, kad visos dalelės suliptų.
Žingsnis 4
Dėkite padėklą į šaldytuvą 2 valandoms arba šaldiklį 30 minučių. Tada išimkite masę iš padėklo ant lentelės ir supjaustykite batonėliais.
Kategorijos