Publikavimo data: 2024-04-08
Avižinių dribsnių vafliai
Iš avižinių dribsnių galima paruošti daug skanių patiekalų, be įprastos košės, tereikia parodyti šiek tiek fantazijos. Pavyzdžiui, vafliai iš avižinių miltų. Jie nepakenks figūrai, nes avižinių vaflių recepte nenaudojami kvietiniai miltai. Todėl šį patiekalą galite įtraukti į dietą, neįtraukdami į jį cukraus. Norint gauti sočius pusryčius ar užkandį, į patiekalą įdėkite šiek tiek neriebios varškės ir grietinės, kad patiekale esančius sudėtinius angliavandenius papildytumėte reikiamu baltymų kiekiu.
Žingsnis 1
Į dubenį įmuškite kiaušinius ir supilkite cukrų. Maišykite maišytuvu iki vientisos masės. Supilkite pieną ir ištirpintą, bet šiek tiek atvėsusį sviestą. Supilkite smulkintus avižinius dribsnius, kvietinius miltus, sodą ir druską. Dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. Jei tešla per skysta, įberkite šiek tiek daugiau kvietinių miltų.
Žingsnis 2
Iškepkite vaflius. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite augaliniu aliejumi. Į vaflinę šaukštu dėkite tešlos, maždaug po 1,5 valgomojo šaukšto vienai vaflei. Kepkite, kol iškeps, paprastai apie 3 minutes.
Kategorijos