Publikavimo data: 2024-04-08
Vafliai ant kefyro
Kefyro vafliams kepti elektrinėje vaflinėje keptuvėje naudokite geros kokybės sviestą. Rinkitės sviestą folijos pakuotėje arba nepermatomą pergamentą - šios medžiagos apsaugo nuo saulės spindulių, kurie naikina vitaminus. Sviestą naudokite tik minkštą atšildytą, o ne ištirpintą ar virtą. Kad vafliai taptų dar traškesni, į tešlą galite papildomai įmaišyti krakmolo santykiu 1:3 su miltais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Supilkite kefyrą į dubenį su miltais ir kepimo milteliais, suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį ir plakite mikseriu mažiausiu greičiu. Tada į tešlą įmaišykite suminkštintą sviestą. Maišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Pradėkite kepti vaflius. Įkaitinkite vaflinę. Pažiūrėkite į indikatoriaus lemputę: kai vaflinė bus paruošta naudoti, užsidegs žalia lemputė. Į vaflinę įpilkite du valgomuosius šaukštus tešlos. Uždarykite ir kepkite maždaug 4-5 minutes. Laikas priklauso nuo jūsų elektrinės vaflinės.
Kategorijos