Publikavimo data: 2024-04-08
Dietiniai vafliai
Puikus ir paprastas receptas tinkamiems pusryčiams ar sveikam desertui. Vaflius galima gaminti visai be cukraus arba su cukraus pakaitalais. Geriau rinktis vidutinio riebumo varškę (3,8-9 %). Joje yra daugiau kalcio ir svarbiausių vitaminų. Jei vis dėlto esate linkę rinktis mažai kaloringą varškę, atminkite, kad į ją gana dažnai dedama krakmolo, o skoniui pagerinti - kvapiųjų medžiagų ir saldiklių. Tikroji neriebi varškė yra sausa ir praktiškai beskonė.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vanile. Tada persijokite per sietelį. Sudėkite pasirinktinai cukraus pakaitalą ir vėl persijokite. Šio proceso metu miltai prisotinami deguonies, tampa orūs ir vafliai taps tikrai purūs.
Žingsnis 2
Sudėkite kiaušinius ir varškę. Sudėkite trynius į miltų mišinį ir išmaišykite. Sutrinkite varškę, suberkite į miltus, supilkite pieną ir išmaišykite. Atskirame dubenyje didžiausiu greičiu mikseriu išplakite kiaušinių baltymus iki putų. Sudėkite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į vaflinę. Vaflinės plokštes patepkite kokosų aliejumi ir įkaitinkite įrenginį. Supilkite tešlą į elektrinę vaflinę. Į kiekvieną plokštelę supilkite vienodą kiekį tešlos, išlyginkite į formą ir uždarykite vaflinę. Kepkite apie 5 minutes, siekite laiko, specialiai pritaikyto jūsų vaflininkei. Vaflius išimkite silikonine mentele arba žnyplėmis.
Kategorijos