Publikavimo data: 2024-04-08
Vafliai silikoninėje formoje
Orkaitėje kepti vafliai pasižymi purumu ir švelniu skoniu. Nors jie kepami ilgiau nei elektrinėje vaflinėje, yra minkštesni ir šiek tiek panašūs į sausainius. Norėdami išsirinkti gerą sviestą, pabandykite paspausti pirštu ant pakelio - jis turi būti kietas, nes jo sudėtyje yra gyvūninės kilmės riebalų. Sviestas, kurio sudėtyje yra augalinių riebalų (palmių, kokoso, rapsų, saulėgrąžų aliejaus), negali visiškai sustingti net ir šaldiklyje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus maišymui. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vanile ir persijokite per sietelį. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Kiaušinių baltymus suplakite giliame dubenyje mikseriu didžiausiu greičiu. Baltymai turi būti minkšti ir purios konsistencijos.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite tešlą. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi ir druska. Kad būtų patogiau, naudokite mikserį, maišykite nedideliu galingumu. Į sviestą įmaišykite trynius ir miltus, sumaišytus su vanile ir kepimo milteliais. Supilkite uogas, tada supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai į mišinį supilkite išplaktus baltymus ir išmaišykite iki šviesios tešlos.
Žingsnis 3
Kepkite vaflius formoje orkaitėje. Silikoninę formą ištepkite sviestu, supilkite į ją tešlą, šiek tiek pakratykite, kad masė tolygiai pasiskirstytų. Dėkite kepti į įkaitintą orkaitę 20-25 minutėms. Ar vaflis paruoštas, galite patikrinti į jį įbedę dantų krapštuką: kaip ir sausainiai bei kiti kepiniai, jis turi likti sausas.
Kategorijos