Publikavimo data: 2024-04-08
Minkšti vafliai
Klasikinius minkštus vaflius galima pagaminti greitai ir lengvai, jei namuose turite elektrinę vaflinę. Iš šios tešlos pagaminti vafliai išorėje bus šiek tiek traškūs. Tačiau pagulėję kelias minutes jie taps minkšti. Tryniai ir baltymai į tešlą visada dedami atskirai. Pirmiausia į tešlą dedamas trynys. Baltymai išplakami iki putų ir dedami pabaigoje. Dėl juose esančių oro burbuliukų kepiniai tampa orūs ir purūs. Jei baltymai nebus atskirti nuo trynių arba jų nepridėsite pradžioje, vafliai gali pasirodyti guminiai.
Žingsnis 1
Toliau ruoškite tešlą. Į gilų dubenį sudėkite minkštą sviestą, suberkite cukrų ir minkykite, kol sviestas ir cukrus visiškai susimaišys. Mišinį 1-2 minutes plakite mikseriu nedideliu greičiu.
Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Iš karto į tešlą įmaišykite trynius ir gerai išmaišykite. Palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišykite. Tada įmaišykite bananų minkštimą ir supilkite pieną. Tada išplakite baltymus mikseriu didžiausiu galingumu, kol taps purūs ir orūs, ir įmaišykite į tešlą. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Supilkite tešlą į vaflinę. Patepkite vaflinės plokštes augaliniu aliejumi ir įkaitinkite prietaisą. Stebėkite kontrolinę lemputę: kai vaflinė bus paruošta naudoti, užsidegs žalia lemputė. Supilkite tešlą į vaflinę. Į kiekvieną plokštelę įpilkite po 2 valgomuosius šaukštus tešlos, išlyginkite formą ir uždarykite vaflinę. Daugiau tešlos pilti nereikia, antraip ji išsilies per šonus. Jei naudosite mažiau, vafliai bus per maži.
Žingsnis 4
Paruoškite vaflius. Kepkite maždaug 3-5 minutes. Išimkite vaflius silikoninėmis mentelėmis arba žnyplėmis, kad nepažeistumėte nelimpančios dangos.
Kategorijos