Publikavimo data: 2025-08-17
Avižų-bananų pyragas be miltų ir kepimo
Pyragas būna kvapnus, švelnus ir labai skanus, saikingai saldus, mažai kaloringas ir sveikas. Gabalėlis šio pyrago pusryčiams praturtins jūsų organizmą skaidulinėmis medžiagomis ir suteiks energijos visai dienai. Stengiuosi nenaudoti rafinuotų miltų ir pieno. Į sudėtį įeina tik sveiki produktai, o pyrago nereikia kepti.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite bananus. Paruoškite mėgstamus riešutus (aš naudojau žemės riešutus).
Žingsnis 2
Maišytuvu pakaitomis suplakite avižinius dribsnius, perkelkite juos į dubenį, tada susmulkinkite riešutus ir bananus. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje (jei norite, galite įdėti sviesto, grietinėlės arba pieno). Visus ingredientus gerai išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti.
Žingsnis 3
Sudėkite tešlą į formą, gerai prispauskite ir išlyginkite. Viršų apibarstykite riešutais ir tarkuotu šokoladu. Taip pat galite aptepti šokoladiniu ganache. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Kategorijos