Avokadas folijoje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadas folijoje

Folijoje keptas avokadas - tai sotaus ir sveiko pusryčių patiekalo idėja. Kepimui reikalingas prinokęs vaisius, todėl rinkdamiesi parduotuvėje atkreipkite dėmesį į spalvą - jis turi būti tolygiai žalias, ne per tamsus ar šviesus, be dėmių. Paspaudus minkštimas turi susilenkti, o paskui grįžti į pradinę būseną. Norėdami įsitikinti, ar vaisiai prinokę, juos pakratykite. Prinokusio avokado sėklos atsiskiria nuo minkštimo ir pasigirsta trenksmas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Avokadas folijoje Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite.

Žingsnis 2

Avokadas folijoje Žingsnis 2
Įdarykite avokadus. Sudėkite avokadų puseles ant folijos. Į duobutėse likusias skylutes įdėkite dalį pomidorų ir svogūnų. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir pabarstykite sūriu. Foliją suvyniokite ir 10-15 min. pašaukite į orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos