Avokadų ir baklažanų užkandis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų ir baklažanų užkandis

Baklažanų ir avokadų užkandis yra paprastas ir mažai kaloringas. Kepimui naudokite grilio keptuvę. Dėl briaunoto paviršiaus kepami baklažanų griežinėliai ne visiškai liečiasi su dugnu ir aliejumi. Dalis daržovės yra troškinama garuose, todėl maistas yra sveikas. Baklažanus reikėtų rinktis jaunus - lygius ir tvirtus. Prinokęs avokadas pasižymi vidutiniu minkštumu. Kreminį sūrį recepte galima pakeisti graikišku jogurtu, maskarponės sūriu arba varške.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.44/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų ir baklažanų užkandis Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų su džiovintu česnaku. Į mišinį pamerkite baklažanų griežinėlius. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies 2 minutes apkepkite daržoves iš abiejų pusių. Tada riekeles šiek tiek nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.

Žingsnis 2

Avokadų ir baklažanų užkandis Žingsnis 2
Surinkite užkandį. Į lėkštę dėkite baklažano griežinėlį, ant viršaus - avokadų mišinį, tada - pomidoro griežinėlį. Aptepkite kreminiu sūriu ir uždėkite baklažano riekelę. Jei reikia, pasūdykite užkandį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos