Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų ir baklažanų užkandis
Baklažanų ir avokadų užkandis yra paprastas ir mažai kaloringas. Kepimui naudokite grilio keptuvę. Dėl briaunoto paviršiaus kepami baklažanų griežinėliai ne visiškai liečiasi su dugnu ir aliejumi. Dalis daržovės yra troškinama garuose, todėl maistas yra sveikas. Baklažanus reikėtų rinktis jaunus - lygius ir tvirtus. Prinokęs avokadas pasižymi vidutiniu minkštumu. Kreminį sūrį recepte galima pakeisti graikišku jogurtu, maskarponės sūriu arba varške.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų su džiovintu česnaku. Į mišinį pamerkite baklažanų griežinėlius. Įkaitinkite keptuvę ir ant vidutinės ugnies 2 minutes apkepkite daržoves iš abiejų pusių. Tada riekeles šiek tiek nusausinkite ant popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 2
Surinkite užkandį. Į lėkštę dėkite baklažano griežinėlį, ant viršaus - avokadų mišinį, tada - pomidoro griežinėlį. Aptepkite kreminiu sūriu ir uždėkite baklažano riekelę. Jei reikia, pasūdykite užkandį.
Kategorijos