Publikavimo data: 2024-03-30
Avokadų ir lašišos brusketos
Brusketos su avokadais ir lašiša yra vienas skaniausių ir populiariausių itališkų užkandžių. Europoje avokadas kaip sumuštinių ingredientas pradėtas naudoti ne taip seniai. Iš pradžių šis "įdaro" variantas paplito Meksikoje, kur avokadų gimtinė. Šis vaisius kartu su žuvimi įsitvirtino pasaulio virtuvėje. Avokadai yra riebiausi iš visų vaisių. Iš iš jo gaunamų kalorijų 75 proc. sudaro riebalai. Tačiau šie riebalai yra sveiki ir, kaip bebūtų keista, padeda numesti svorio.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Lašišą supjaustykite pusės centimetro dydžio kubeliais. Avokado minkštimą supjaustykite kubeliais. Baziliko lapelius supjaustykite plonais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite žuvį, avokadą ir žoleles. Pagardinkite pipirais ir druska. Įpilkite šiek tiek citrinos sulčių ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite duoną. Supjaustykite ją riekelėmis. Kepkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol apskrus iš abiejų pusių. Sudėkite skrebučius į lėkštę.
Žingsnis 3
Paruoškite brusketą. Ant skrebučių užtepkite žuvies, avokadų ir bazilikų mišinio.
Kategorijos