Publikavimo data: 2024-01-19
Brusketos su kepta vištiena ir rukola receptas
Traškios skrudintos bagetės riekelės, apteptos aštriu garstyčių padažu, kepta vištiena, rukola ir vyšniniais pomidorais - puikus derinys vienoje brusketoje. Šis užkandis puikiai tinka šventiniam stalui. Jis labai skanus ir sotus. Ruošdami brusketą galite naudoti ir krūtinėlės filė, ir šlauneles. Vištiena marinuojama sojų padaže ir kepama. Kuo ilgiau marinuojama - tuo skanesnė bus brusketta.
Žingsnis 1
Nupjaukite norimą duonos kiekį. Nuplaukite vyšnias ir filė ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Vištienos filė supjaustykite dideliais gabalais, sudėkite į gilų dubenį, užpilkite augaliniu aliejumi ir sojų padažu, palikite marinuotis.
Žingsnis 2
Įkaitinkite sausą keptuvę ir ant jos po 2 minutes iš abiejų pusių pakepinkite bagetės griežinėlius.
Žingsnis 3
Išimkite iš keptuvės bagetės griežinėlius ir sudėkite ant jų vištieną. Kepkite filė ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite padažą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite garstyčias ir majonezą.
Žingsnis 5
Apšlakstykite bagetę gautu padažu.
Žingsnis 6
Ant padažo viršaus sudėkite rukola.
Žingsnis 7
Iškeptus vištienos gabalėlius sudėkite ant rukolos.
Žingsnis 8
Į brusketas įsmeikite dantų krapštukus arba iešmelius ir papuoškite vyšniniais pomidoriukais.
Žingsnis 9
Paruoštą brusketą sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite balzaminiu kremu.
Kategorijos