Publikavimo data: 2024-01-20
Brusketos su suluguni sūriu ir vyšniniais pomidorais receptas
Brusketos - puikus užkandis furšetui, vakarėliui ar šeimos šventei, taip pat puikiai tinka pusryčiams. Šiame recepte kaip įdaras naudojami sultingi vyšniniai pomidorai ir minkštas, sūrus suluguni sūris, kuris pagardinamas alyvuogių aliejumi ir Provanso žolelėmis. Įdaras dedamas ant rukolos ir skrudintų bagetės riekelių. O jei vietoj suluguni sūrio įdėsite tofu sūrio, ši brusketė taps vegetariška!
Žingsnis 1
Nulupkite česnaką. Nuplaukite vyšnias ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nupjaukite norimą kiekį duonos.
Žingsnis 2
Įkaitinkite sausą keptuvę ir ant jos po 2 minutes iš abiejų pusių pakepinkite bagetės griežinėlius.
Žingsnis 3
Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę.
Žingsnis 4
Suluguni supjaustykite 1 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Giliame dubenyje sumaišykite vyšninius pomidorus ir sūrį. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išspauskite skiltelę česnako, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Ant bagetės dėkite rukola.
Žingsnis 7
Ant viršaus uždėkite sūrio ir pomidorų įdarą. Brusketos paruoštos.
Žingsnis 8
Paruoštą brusketą sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite balzaminiu kremu.
Kategorijos