Publikavimo data: 2024-01-19
Brusketos su avokadais, lydytu sūriu ir virtu kiaušiniu receptas
Brusketos - tai itališka sumuštinių atmaina, kurios pagrindinis bruožas - skrudinta duona. Dėl skrudinimo duonos riekelės tampa traškios. Pagal šį receptą siūlome brusketą gaminti su kreminiu sūriu, avokadu ir virtu kiaušiniu. Būtinai naudokite tik prinokusius avokadus, kurių tekstūra yra sviestinė, o skonis - riešutinis. Šis patiekalas puikiai tinka pusryčiams arba priešpiečiams.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite. Nuplaukite, nusausinkite ir nulupkite avokadą, išimkite sėklas. Nupjaukite reikiamą kiekį duonos.
Žingsnis 2
Įkaitinkite sausą keptuvę ir ant jos po 2 minutes iš abiejų pusių pakepinkite bagetės griežinėlius.
Žingsnis 3
Aptepkite bagetę lydytu sūriu.
Žingsnis 4
Avokadą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais ir sudėkite ant sūrio sluoksnio.Kad avokadas nepatamsėtų, apšlakstykite jį citrinos arba laimo sultimis.
Žingsnis 5
Ant avokadų išdėliokite rukolą.
Žingsnis 6
Paruoškite plaktus kiaušinius. Kai vanduo puode užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos. Į nedegantį vandenį įmuškite kiaušinį ir virkite 4 minutes. Kartais rekomenduojama vandenyje padaryti piltuvėlį. Tačiau kadangi jums reikia išvirti kelis plaktus kiaušinius, galite apsieiti ir be piltuvėlio. Prieš siųsdami kiaušinį į vandenį, sudaužykite jį į smulkų sietelį. Taip nusausinsite baltymo perteklių, kuris paprastai virsta dribsniais, kai išverdami virti kiaušiniai.
Žingsnis 7
Ant rukolos sudėkite virtus kiaušinius.Nepamirškite palaikyti viršaus virš keptuvės, kad nubėgtų vandens perteklius.
Žingsnis 8
Brusketos su sūriu, avokadais ir virtais kiaušiniais jau paruoštos. Mėgaukitės.
Žingsnis 9
Paruoštą brusketą sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite balzaminiu kremu. Perpjaukite virtą kiaušinį, kad išryškėtų skystas trynys.
Kategorijos