Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų pesto padažas su melasa
Pesto yra vienas populiariausių itališkos virtuvės padažų. Bazilikas, parmezanas ir alyvuogių aliejus yra klasikinio pesto pagrindas, tačiau yra daugybė kitų šio padažo variantų. Šiame recepte pateikiamas padažo su avokadais ir melisomis variantas - švelnesnis ir sotesnis. Pesto naudojamas ne tik kaip padažas makaronams, bet ir tepamas ant brusketų, dedamas į salotas su mocarela ir pomidorais.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Šaukštu arba peiliu atskirkite avokado minkštimą nuo žievelės. Parmezaną supjaustykite dideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Paruoškite pesto. Migdolus sudėkite į trintuvą ir supilkite alyvuogių aliejų. Maišykite, kol taps tyre. Tada sudėkite avokadą, česnaką, melasą, parmezano kubelius, druską ir citrinos sultis. Plakite dideliu greičiu iki vientisos masės.
Kategorijos