Avokadų pesto padažas su melasa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų pesto padažas su melasa

Pesto yra vienas populiariausių itališkos virtuvės padažų. Bazilikas, parmezanas ir alyvuogių aliejus yra klasikinio pesto pagrindas, tačiau yra daugybė kitų šio padažo variantų. Šiame recepte pateikiamas padažo su avokadais ir melisomis variantas - švelnesnis ir sotesnis. Pesto naudojamas ne tik kaip padažas makaronams, bet ir tepamas ant brusketų, dedamas į salotas su mocarela ir pomidorais.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
301 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų pesto padažas su melasa Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Šaukštu arba peiliu atskirkite avokado minkštimą nuo žievelės. Parmezaną supjaustykite dideliais kubeliais.

Žingsnis 2

Avokadų pesto padažas su melasa Žingsnis 2
Paruoškite pesto. Migdolus sudėkite į trintuvą ir supilkite alyvuogių aliejų. Maišykite, kol taps tyre. Tada sudėkite avokadą, česnaką, melasą, parmezano kubelius, druską ir citrinos sultis. Plakite dideliu greičiu iki vientisos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos