Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų salotos su grybais
Norint paruošti salotas su avokadais ir šviežiais grybais, grybų nereikia termiškai apdoroti. Pakanka juos gerai nuplauti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Tik grybus galima valgyti žalius. Jie nėra toksiški, o švieži juose yra daugiau naudingų medžiagų, pavyzdžiui, fosforo. Salotoms rinkitės nedidelius baltos spalvos egzempliorius be įtrūkimų ir dėmių. Patiekalą pagardinkite brynza ir šviežiais mėtų lapeliais.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Avokadą ir bryndzą supjaustykite bet kokio dydžio kubeliais. Mėtas supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Sudėkite grybus su avokadu ir sūriu. Apibarstykite mėtomis ir atsargiai sumaišykite, stengdamiesi nepažeisti avokado griežinėlių.
Kategorijos