Avokadų salotos su tunu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų salotos su tunu

Salotos su avokadu ir tunu pasižymi naudingumu, maistingumu ir puikiu skoniu. Kartu su avokadu jūros gėrybės tampa ryškesnės ir sotesnės. Užkandis pasižymi subtiliu skoniu, kuriame dera gaivios natos ir jūros savybės. Tradicinėje salotų versijoje naudojami konservuoti tunai ir pridedama agurkų, svogūnų bei žolelių. Svogūnai gali būti bet kokie: ropiniai, žalieji, porai arba raudonieji. Avokadai turi būti prinokę, su stora, tvirta odele ir tamsia, sausa uodega.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
122 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (30 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų salotos su tunu Žingsnis 1
Pradėkite pjaustyti maistą griežinėliais. Avokado minkštimą ir agurką supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Tuną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Susmulkinkite petražoles ir svogūną.

Žingsnis 2

Formuokite patiekalą. Sudėkite smulkintus produktus į gilų dubenį, apšlakstykite laimo sultimis, pagardinkite trupučiu druskos ir pipirų. Švelniai išmaišykite, kad tunas neprarastų tekstūros.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos