Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų užkandis su cukinija
Cukinijų ir avokadų užkandžiui paruošti reikės jaunų nedidelių cukinijų su mažomis sėklomis ir švelnia odele. Tokių vaisių prieš kepant nereikės lupti. Cukinijos puikiai tinka laikantis dietos, nes jose mažai kalorijų. Jose taip pat yra daug vitamino C ir kalio. Avokadus reikėtų rinktis pagal paprastą taisyklę: jei paspaudus vaisių susidaro įdubimas, kuris greitai išsilygina, vadinasi, prieš jus prinokęs ir skanus vaisius.
Žingsnis 1
Paruoškite cukinijas. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite cukinijas ant vidutinės ugnies. Kepkite iš vienos pusės apie 1 minutę.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Morkas ir avokadą sudėkite į blenderio dubenį. Sudėkite smulkintą česnaką, riešutus ir maltą kalendrą. Sudėkite sūrį ir plakite ingredientus iki vientisos masės ir tyrės.
Žingsnis 3
Suformuokite užkandį. Į lėkštę dėkite dvi cukinijos juosteles, ant viršaus užtepkite įdaro ir uždėkite paprikos griežinėlį. Susukite įdarą į ritinėlį.
Kategorijos