Publikavimo data: 2024-05-19
Azerbaidžanietiška baklava
Azerbaidžano baklava - tai saldumynas iš sluoksniuotos tešlos, riešutų įdaro ir saldaus sirupo. Negalima sakyti, kad šio skanėsto receptas yra paprastas, tačiau jei žingsnis po žingsnio laikysitės instrukcijų, namuose galėsite pasigaminti tikrą baklavą. Rinkitės kokybiškus ingredientus: graikiniai riešutai turi būti aukso spalvos ir neskleisti kartumo, sausos mielės turi būti aukščiausios rūšies, pagamintos pagal GOST (nurodyta ant pakuotės).
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, bet neužvirinkite. Ištirpinkite jame mieles. Įdėkite kiaušinius ir sviestą. Palaipsniui suberkite miltus ir išminkykite minkštą tešlą. Palikite tešlą 2-3 valandas pakilti šiltoje vietoje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Susmulkinkite riešutus, sumaišykite su cukrumi ir kardamonu. Įdarą padalykite į 9 saujas, kad tolygiai užpildytų baklavą.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Kai tešla pakils, padalykite ją į 10 dalių. Vieną gabalą palikite didesnį, o kitus padarykite tokio pat dydžio. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite plonu sluoksniu.
Žingsnis 4
Iškepkite baklavą. Į gilią formą ant dugno dėkite didžiausią iškočiotą sluoksnį, kad jis uždengtų formos dugną ir šonus. Baklavą dėliokite sluoksniais: tešla - įdaras - tešla - įdaras. Dėdami paskutinį sluoksnį, užspauskite viršutinio ir apatinio sluoksnių tešlos kraštus. Paviršių patepkite kiaušinio tryniu. Dėkite baklavą į orkaitę 8 minutėms, kad viršutinis sluoksnis paruduotų.
Žingsnis 5
Baigti kepti baklavą. Išimkite baklavą iš orkaitės ir supjaustykite ją 4-5 cm ilgio rombo formos gabalėliais. Supjaustytą baklavą užpilkite ištirpintu sviestu. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite 180 ℃ temperatūroje 40-60 minučių.
Žingsnis 6
Paruoškite sirupą. Sumaišykite cukrų ir vandenį ir virkite, kol sutirštės.
Žingsnis 7
Baklavą apliekite sirupu. Išimkite baklavą iš orkaitės ir, nelaukdami, kol atvės, užpilkite sirupu.
Kategorijos