Publikavimo data: 2024-04-03
Baklava ant grietinės
Baklavos ant grietinės receptas leidžia paruošti subtilų ir aromatingą patiekalą. Grietinė suteikia skoniui ypatingą prieskonį. Baklavai reikės riebaus pieno produkto. Jei įmanoma, geriau nusipirkti naminės grietinės. Tešla baklavai gaminama savarankiškai. Tradicinis saldaus rytietiško patiekalo įdaras yra riešutai. Būkite atsargūs su kevalais, prieš ruošdami įdarą atsargiai juos išimkite. Sirupas ruošiamas medaus pagrindu.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje išplakite 2 trynius ir 50 g cukraus iki šviesių putų. Suberkite sodą ir grietinę ir sumaišykite vidutinio greičio maišytuvu. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite į trynių mišinį. Persijokite miltus per sietelį ir išminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Sudėkite riešutus į trintuvą ir susmulkinkite stambiais gabalėliais. Sudėkite riešutus į gilų dubenį, suberkite 200 g cukraus, 3 kiaušinių baltymus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite baklavą. Išimkite tešlą, padalykite ją į tris dalis. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Iškočiokite pirmąjį tešlos sluoksnį, perkelkite jį į kepimo skardą, sudėkite pusę riešutų įdaro. Iškočiokite antrąjį tešlos sluoksnį ir uždėkite įdarą. Ant antrojo tešlos sluoksnio dėkite likusius baltymus ir riešutų įdarą. Iškočiokite trečiąjį tešlos sluoksnį ir uždenkite įdaru, tvarkingai užlenkite kraštus. Šakute suplakite 1 kiaušinio trynį ir patepkite tešlos paviršių. Peiliu įstrižai įspauskite rombus. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Išimkite baklavą, ant viršaus užpilkite skysto medaus ir kepkite dar 10 minučių. Paruoštą desertą supjaustykite griežinėliais.
Kategorijos