Publikavimo data: 2024-03-30
Turkiška sluoksniuotos tešlos baklava
Pagal receptą turkiška baklava iš sluoksniuotos tešlos su graikiniais riešutais ruošiama keliais etapais. Pirmiausia rytietiškam skanėstui reikia išminkyti tešlą. Galite naudoti jau paruoštą variantą ir nusipirkti jį parduotuvėje. Tačiau geriausia iš naminės tešlos ruošti plonas pluteles. Turkiškos baklavos ypatumas - dvigubas įdaras: pirmasis - ištirpintas sviestas, antrasis - saldus medaus sirupas.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Riešutus sumalkite blenderiu, kad susidarytų stambūs trupiniai. Susmulkintus riešutus sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir prieskonius pagal skonį, išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Dideliame dubenyje persijokite miltus per sietelį, sudėkite 100 g sviesto ir trinkite, kol pasidarys trupiniai. Suberkite sodą, kepimo miltelius, grietinę ir trynius, išminkykite tešlą, įdėkite ją į šaldytuvą 1 valandai. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalykite ją į 5-7 dalis.
Žingsnis 3
Išdėliokite baklavos sluoksnius. Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi. Tešlos gabalėlį iškočiokite plonu sluoksniu ir dėkite ant kepimo skardos. Užtepkite šiek tiek riešutų įdaro. Vėl iškočiokite tešlos gabalėlį ir uždenkite įdarą, apibarstykite riešutų įdaru. Taip tęskite, kol tešla iškeps. Viršutinį sluoksnį sudaro tešla, juo uždenkite visą desertą.
Žingsnis 4
Paruoškite baklavą. Ant tešlos paviršiaus peiliu nubrėžkite linijas skersai ir išilgai tešlos, kad susidarytų rombai, bet tešlos nepjaustykite. Sumaišykite 1 kiaušinio trynį su 1 valgomuoju šaukštu šalto vandens. Šepetėliu patepkite visą baklavos viršų. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės, peiliu supjaustykite baklavą rombais, neliesdami apatinio sluoksnio. Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite 150 g sviesto. Baklavos paviršių ištepkite tolygiu sviesto sluoksniu. Dėkite kepimo skardą atgal į orkaitę dar 30-35 minutėms.
Žingsnis 5
Paruoškite sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų, užvirinkite, šiek tiek pavirkite, kol sutirštės. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite, sudėkite medų, išmaišykite. Supilkite sirupą ant baklavos, atkreipdami dėmesį į įpjovas. Palikite mirkti kambario temperatūroje 2-4 valandas.
Kategorijos