Tinginių baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Tinginių baklava

Tinginė baklava iš sluoksniuotos tešlos - greitas skanaus rytietiško deserto receptas. Tinginė baklava nuo tradicinės baklavos skiriasi minimaliu produktų rinkiniu ir nedidelėmis laiko sąnaudomis. Tokį skanėstą galima pasigaminti, jei norite ko nors skanaus ir neįprasto prie arbatos. Įdarui naudojami riešutai. Tai gali būti ir graikiniai riešutai, ir bet kokie kiti gaminimo metu turimi riešutai. Svarbiausia, kad riešutai nebūtų su kevalais ir kietomis plėvelėmis.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
396 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tinginių baklava Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Padalykite tešlą į 6-8 dalis. Pirmąjį sluoksnį iškočiokite šiek tiek didesnį nei kepimo indas ar kepimo skardelė. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Išklokite pirmąjį tešlos sluoksnį, suformuodami nedidelius šonus. Stambiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Tinginių baklava Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į verdantį karštą vandenį įpilkite medų ir cukrų. Vandens temperatūra turi būti 45-50 laipsnių. Medų gerai išmaišykite, kad dugne neliktų likučių.

Žingsnis 3

Tinginių baklava Žingsnis 3
Paruoškite baklavą. Pirmąjį tešlos sluoksnį patepkite ištirpintu sviestu. Dėkite dalį riešutų įdaro, apšlakstykite saldžiu sirupu. Uždėkite antrąjį tešlos sluoksnį. Tą patį darykite su visais tešlos sluoksniais, pakaitomis dėliodami riešutų įdarą. Desertą užpilkite likusiu sviestu. Supjaustykite baklavą įstrižai gabalėliais. Kepkite baklavą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Išimkite iš orkaitės ir užpilkite likusiu saldžiu sirupu. Palikite pastovėti 20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos