Publikavimo data: 2024-04-03
Tinginių baklava
Tinginė baklava iš sluoksniuotos tešlos - greitas skanaus rytietiško deserto receptas. Tinginė baklava nuo tradicinės baklavos skiriasi minimaliu produktų rinkiniu ir nedidelėmis laiko sąnaudomis. Tokį skanėstą galima pasigaminti, jei norite ko nors skanaus ir neįprasto prie arbatos. Įdarui naudojami riešutai. Tai gali būti ir graikiniai riešutai, ir bet kokie kiti gaminimo metu turimi riešutai. Svarbiausia, kad riešutai nebūtų su kevalais ir kietomis plėvelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Padalykite tešlą į 6-8 dalis. Pirmąjį sluoksnį iškočiokite šiek tiek didesnį nei kepimo indas ar kepimo skardelė. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Išklokite pirmąjį tešlos sluoksnį, suformuodami nedidelius šonus. Stambiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Paruoškite sirupą. Į verdantį karštą vandenį įpilkite medų ir cukrų. Vandens temperatūra turi būti 45-50 laipsnių. Medų gerai išmaišykite, kad dugne neliktų likučių.
Žingsnis 3
Paruoškite baklavą. Pirmąjį tešlos sluoksnį patepkite ištirpintu sviestu. Dėkite dalį riešutų įdaro, apšlakstykite saldžiu sirupu. Uždėkite antrąjį tešlos sluoksnį. Tą patį darykite su visais tešlos sluoksniais, pakaitomis dėliodami riešutų įdarą. Desertą užpilkite likusiu sviestu. Supjaustykite baklavą įstrižai gabalėliais. Kepkite baklavą iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Išimkite iš orkaitės ir užpilkite likusiu saldžiu sirupu. Palikite pastovėti 20 minučių.
Kategorijos