Uzbekų baklava pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-03

Uzbekų baklava

Uzbekų baklavos recepto iš karto pageidauja tie, kurie pirmą kartą paragauja šio deserto. Baklavos gimtinė - Persija. Dar XV a. Rytų prekybininkai žavėjosi subtiliu šio patiekalo skoniu. Nuo tada receptas paplito po visus Rytus ir pasiekė Europą. Yra daugybė šio rytietiško saldumyno rūšių. Tačiau tik uzbekų kepinys gali nustebinti traškiu viduriu ir minkštais kraštais bei nepamirštamu riešutų ir cinamono skoniu.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
344 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
45 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, riešutai, maisto priedai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Uzbekų baklava Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sausoje keptuvėje ant silpnos ugnies maišydami pakepinkite riešutus. Palikite atvėsti. Riešutus susmulkinkite kočėlu, kad jie nebūtų labai smulkūs (riešutus galite susmulkinti blenderiu arba virtuviniu kombainu).

Žingsnis 2

Uzbekų baklava Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į 3 dalis. Vieną sluoksnį iškočiokite iki kepimo skardos dydžio. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Uždėkite pirmąjį tešlos sluoksnį ant kepimo skardos ir kepkite, kol paruduos, apie 15 minučių. Kad tešla neišsipūstų, keliose vietose ją subadykite šakute. Paruoštą pyragą padėkite ant grotelių ir atvėsinkite.

Žingsnis 3

Uzbekų baklava Žingsnis 3
Paruoškite kiaušinio baltymo kremą. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Išplakite baltymus su cukrumi, cinamonu ir vanile iki standžių viršūnių.

Žingsnis 4

Uzbekų baklava Žingsnis 4
Paruoškite baklavą. Antrąjį iškočiotą tešlos gabalėlį dėkite ant kepimo skardos. Baltyminį kremą padalykite per pusę. Vieną pusę užtepkite ant tešlos. Pabarstykite riešutais ir sultenėmis. Įdarą uždenkite iškepta tešla. Aptepkite jį antrąja baltymo puse ir vėl apibarstykite riešutais bei sultenėmis. Įdarą uždenkite trečiuoju iškočiotos tešlos sluoksniu. Užspauskite kraštus. Supjaustykite baklavą rombais, neįpjaudami apatinio sluoksnio. Likusius kiaušinių trynius suplakite plaktuvu ir teptuku aptepkite deserto viršų. Kepkite 30 minučių.

Žingsnis 5

Uzbekų baklava Žingsnis 5
Į baklavą įpilkite medaus. Baklavą užpilkite skystu medumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos