Publikavimo data: 2024-05-12
Azerbaidžanietiški kutabai su varške
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Ištirpinkite druską vandenyje ir atsargiai supilkite persijotus miltus, išmaišykite. Kruopščiai išmaišykite miltus ir vandenį, kol tešla taps tiršta, tiršta mase. Dėkite mišinį ant medinės lentos ir minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo rankų. Tešla turi tapti minkšta ir elastinga. Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Varškę sutrinkite šakute, pasūdykite ir sumaišykite su petražolėmis.
Žingsnis 3
Paruoškite kutabus. Iš tešlos suformuokite 6-8 vienodus apvalius gabalėlius. Žiūrėkite, kad gumulėliai kraštuose nesutrūkinėtų. Kiekvieną gabalėlį kočėlu iškočiokite į maždaug 2 mm storio apvalią plokščią duoną. Ant vienos duonos riekelės pusės užtepkite varškės ir žolelių, uždenkite ir stipriai prispauskite kraštus kita duonos puse. Pusę apvalaus lakšto krašto iš abiejų pusių lengvai paspauskite, kad kepant kraštai neišsiskirtų. Nukratykite nuo pyragėlių miltų perteklių, kad jie nesuliptų.
Žingsnis 4
Apkepkite kutabus. Išimkite sviestą iš šaldytuvo. Įkaitinkite sausą keptuvę ant kaitlentės ir kepkite kutabus iš abiejų pusių, kol pasidarys matoma plutelė. Paruoštus kutabus sudėkite į lėkštę ir patepkite gabalėliu sviesto.
Kategorijos