Publikavimo data: 2024-04-17
Lavašo kutabai
Klasikiniai azerbaidžanietiški kutabai paprastai gaminami iš neraugintos tešlos, kuri susukama į plonus plokščius paplotėlius. Tačiau jei vietoj tešlos naudosite paruoštą lavašą, sutaupysite laiko ir pastangų. Kad lavašo kutabų receptas būtų artimesnis klasikiniam, paimkite vieną iš tradicinių įdarų - sūrį ir žoleles.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Sumaišykite sūrį, smulkiai supjaustytas žoleles, druską ir pipirus.
Žingsnis 2
Apkepkite kutabus. Ant pusės kiekvienos pitos užtepkite ploną įdaro sluoksnį. Pitos kraštus sudrėkinkite vandeniu ir prispauskite. Dėkite pitos kutabus ant įkaitintos sausos keptuvės be aliejaus ir kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus. Kiekvieną kutabą aptepkite sviestu ir tvarkingai sudėkite.
Kategorijos