Publikavimo data: 2024-04-17
Kutabai su žalumynais ir suluguni
Kutabai su žolelėmis Azerbaidžane tradiciškai kepami pavasarį, kai atsiranda šviežių žolelių ir žaliųjų svogūnų. Iš neraugintos tešlos pagamintos plokščios duonos kepamos keptuvėje ir ant atviros ugnies naudojamos kaip garnyras arba patiekalas prie kebabo ir kitų mėsos patiekalų. Azerbaidžano stiliaus kutabų su žalumynais receptą galima pakeisti ir gaminti kaip atskirą patiekalą, jei įdėsite sūrio. Gamindami naminius kutabus nukeliausite į žalių kalnų, šiltos jūros ir Kaukazo svetingumo šalį.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Į dubenį supilkite vandenį, įberkite druskos ir pamažu, nuolat maišydami, suberkite miltus. Galite naudoti maišytuvą, įjungę specialų "tešlos" nustatymą su atitinkamu priedu. Viską išmaišę iki vientisos masės, dėkite ją ant lentos ir minkykite tešlą, kol ji taps lygi ir tiršta. Suvyniokite tešlą į rutulį, uždenkite rankšluosčiu ir bent 10 minučių palaikykite šiltai.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Sumaišykite tarkuotą sūrį, žoleles ir svogūnus, kad gautųsi tiršta vientisa masė.
Žingsnis 3
Paruoškite kutabus. Iš tešlos suformuokite "dešrą" ir padalykite ją į kelias dalis. Jų dydis ir atitinkamai skaičius priklauso nuo to, kokius kutabus ruošiate. Vidutinio dydžio kutabus galima gaminti kaip kebabo garnyrą. Kutabus, kurie taps savarankišku patiekalu, gaminkite didesnius. Kutabams, kurie taps lengvu užkandžiu, padarykite ne didesnį kaip 3 cm skersmens gabalėlį.
Žingsnis 4
Suformuokite kutabus. Suformuokite gabalėlius į apskritimus ir iškočiokite kuo ploniau. Įsitikinkite, kad tešla visur yra vienodo storio. Ant vienos duonos pusės užtepkite sūrio ir prieskoninių žolelių, uždenkite kita duonos puse ir užlenkite kraštus, tvirtai suformuodami tešlą. Silikoniniu šepetėliu nuvalykite miltų likučius nuo tešlos, nes ant keptuvės jie gali pridegti.
Žingsnis 5
Apkepkite kutabus. Įkaitinkite keptuvę. Išimkite sviestą ir laikykite jį po ranka. Sudėkite kutabus į keptuvę ir kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių. Paruoštus plokštainius aptepkite sviestu.
Kategorijos