Publikavimo data: 2024-04-17
Kutabai su mėsa
Azerbaidžanietiško stiliaus kutabai su mėsa gali būti savarankiškas patiekalas arba originalus priedas prie sriubų ir sultinių. Tradiciniame nacionaliniame recepte naudojama malta aviena ir avienos riebalai, tačiau galima naudoti ir švelnią jauną jautieną. Šviežios miltinės ir vandens tortilijos pripildomos plonu maltos mėsos sluoksniu ir labai greitai apkepamos ant didelės ugnies, kad viduje išliktų aromatingos mėsos sultys.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Ištirpinkite druską dubenyje su vandeniu. Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis suberkite miltus. Norėdami geriau išminkyti, galite naudoti maišytuvą su tešlos priedu. Išmaišę toliau minkykite tešlą ant lentos, kol ji taps labai elastinga ir tvirta. Uždenkite tešlą rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 10-15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Maltą mėsą pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite. Į maltą mėsą įpilkite šalto vandens ir išminkykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Suformuokite kutabus. Iš tešlos suformuokite lygią "dešrą" ir padalykite ją į lygias dalis. Kuo didesnės dalys, tuo didesni bus kutabai. Kiekvieną gabalėlį suplokite į rutuliuką ir iškočiokite kočėlu iki labai plonos, beveik permatomos plokštainio formos. Plonu sluoksniu paskleiskite įdarą ant tortilijų pusių, išlyginkite jį, stengdamiesi neliesti kraštų - bent 1 cm nuo krašto. Uždenkite įdarą kita tešlos puse ir užspauskite kraštus. Miltų perteklių nuvalykite kepimo šepetėliu.
Žingsnis 4
Apkepkite kutabus. Išimkite sviestą iš šaldytuvo. Įkaitinkite keptuvę ir po vieną dėkite kutabus, tolygiai kepkite iš abiejų pusių 3-4 minutes. Aptepkite paruoštus kutabus sviestu ir sudėkite į lėkštę arba keraminį padėklą.
Kategorijos