Kutabai su varške pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Kutabai su varške

Iš neraugintos tešlos gaminami ploni uždari pyragėliai su maltos mėsos ar žolelių įdaru - azerbaidžanietiški kutabai - yra vienas iš tradicinių Kaukazo virtuvės užkandžių. Vienas iš tradicinio recepto variantų - kutabai su varške. Kad patiekalas būtų pikantiškesnis, į varškės įdarą įdėkite sūrio ir žolelių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kutabai su varške Žingsnis 1
Užminkykite neraugintą tešlą. Sumaišykite vandenį ir druską, palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite elastingą, ne per standžią tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų ar stalo. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Kutabai su varške Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite žoleles, varškę ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Kutabai su varške Žingsnis 3
Paruoškite kutabus. Padalykite tešlą į kelis mažus gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į dešrelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ir suformuokite apskritimą, įberkite miltų, kad tešla nepriliptų prie stalo. Ant pusės apskritimo uždėkite ploną įdaro sluoksnį ir kruopščiai užspauskite kraštus. Dėkite kutabus ant sausos, gerai įkaitintos keptuvės be aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos. Kepant kutabai gali išsipūsti, tačiau išėmus iš keptuvės jie greitai nukris ir taps ploni bei plokšti. Kiekvieną kutabų pusę patepkite sviestu ir sudėkite juos į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos