Publikavimo data: 2024-04-17
Kutabai su varške
Iš neraugintos tešlos gaminami ploni uždari pyragėliai su maltos mėsos ar žolelių įdaru - azerbaidžanietiški kutabai - yra vienas iš tradicinių Kaukazo virtuvės užkandžių. Vienas iš tradicinio recepto variantų - kutabai su varške. Kad patiekalas būtų pikantiškesnis, į varškės įdarą įdėkite sūrio ir žolelių.
Žingsnis 1
Užminkykite neraugintą tešlą. Sumaišykite vandenį ir druską, palaipsniui suberkite miltus ir užminkykite elastingą, ne per standžią tešlą. Tešla neturi lipti prie rankų ar stalo. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite įdarą. Giliame dubenyje sumaišykite žoleles, varškę ir tarkuotą sūrį. Pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite kutabus. Padalykite tešlą į kelis mažus gabalėlius. Kiekvieną gabalėlį susukite į dešrelę ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį plonai iškočiokite ir suformuokite apskritimą, įberkite miltų, kad tešla nepriliptų prie stalo. Ant pusės apskritimo uždėkite ploną įdaro sluoksnį ir kruopščiai užspauskite kraštus. Dėkite kutabus ant sausos, gerai įkaitintos keptuvės be aliejaus. Kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol paruduos. Kepant kutabai gali išsipūsti, tačiau išėmus iš keptuvės jie greitai nukris ir taps ploni bei plokšti. Kiekvieną kutabų pusę patepkite sviestu ir sudėkite juos į lėkštę.
Kategorijos