Publikavimo data: 2024-04-17
Kutabai su sūriu
Nacionalinis azerbaidžanietiškas pyragas - kutabas - gaminamas iš neraugintos tešlos keptuvėje ir papildomas įvairiais įdarais. Kutabų su žolelėmis ir sūriu receptas leidžia naudoti ne tik tradicinį Kaukazo sūrį, bet ir labiau pažįstamus europietiškus puskiečius sūrius - goudą, čederį, taip pat fetą ar fetos sūrį. Paruošti kutabus su sūriu, laikantis recepto žingsnis po žingsnio, užtruks mažiau nei valandą, o skanus kepinys nepaliks abejingų nei vaikų, nei svečių.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Supilkite tešlai paruoštą vandenį į dubenį ir įmaišykite druską. Plona srovele supilkite persijotus miltus, iš karto sumaišydami juos su vandeniu. Kai visi miltai atsidurs inde, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Paskleiskite mišinį ant lentos ir užminkykite tešlą. Tešla turi išlikti minkšta, bet būti lygi ir tanki. Suvyniokite tešlą į rutulį ir dubenį su tešla suvyniokite į maistinę plėvelę. Leiskite tešlai pailsėti nuo skersvėjo apsaugotoje vietoje bent 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Inde sumaišykite tarkuotą sūrį ir smulkintas žoleles. Jei mišinys atrodo sausas ir produktai gerai nesusijungia, įpilkite pusę vištos kiaušinio trynio.
Žingsnis 3
Suformuokite kutabus. Dar kartą išminkykite tešlą ir padalykite ją į vienodus maždaug 3 cm skersmens gumulėlius. Kiekvieną gabalėlį kuo ploniau iškočiokite į plokščią duoną. Tešla turi būti beveik permatoma, bet visur vienodo storio. Ant plokštainio puselės užtepkite sūrio ir žolelių, stengdamiesi palikti šiek tiek daugiau nei 1 cm nuo krašto. Tolygiu plonu sluoksniu užtepkite įdarą. Sulenkite duoną per pusę taip, kad įdaras būtų viduje, ir kruopščiai užlenkite kraštus. Kraštus galite stipriai paspausti šakute.
Žingsnis 4
Apkepkite kutabus. Sviestą ištirpinkite dubenyje ant kaitlentės arba mikrobangų krosnelėje. Įkaitinkite sausą plokščią keptuvę ir kepkite joje kutabus po 2 minutes, kol apskrus plutelė. Kiekvieną karštą plokštainį aptepkite ištirpintu sviestu ir atsargiai išdėliokite lėkštėje.
Kategorijos