Publikavimo data: 2024-06-22
Azijietiško stiliaus ešerys su brokoliais
Azijietiško stiliaus ešerys su brokoliais yra ne šventinis, o kasdienis patiekalas, ypač Pietryčių Azijoje. Ruošiant tokią vakarienę po virtuvę pasklidę nuostabūs aromatai. Žuvis gaunasi sultinga ir švelni, bet kartu labai pikantiška. Ešerių mėsa yra balta ir praktiškai neturi kaulų, o tai ją palankiai išskiria iš kitų žuvų. Į patiekalą galite įdėti bet kokių kitų prieskonių pagal savo skonį, taip pat paruošti mėgstamą garnyrą. Geriausiai tiks ryžiai.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Tinkamo dydžio inde sumaišykite sojų padažą, sezamų aliejų ir aitriųjų paprikų pastą.
Žingsnis 2
Nuplautas ešerių filė sudėkite į atitinkamo dydžio kepimo indą ir apšlakstykite marinatu. Palikite mirkti 10 minučių.
Žingsnis 3
Aplink ešerį išdėliokite žiedynais suskirstytus brokolius.
Žingsnis 4
Dėkite ešerius į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.
Žingsnis 5
Paruoštą žuvį sudėkite į serviravimo lėkštę. Mėgaukitės.
Kategorijos