Publikavimo data: 2024-06-16
Azijietiško stiliaus mėsos fondiu
Mėsos fondiu - tai azijietiškas mėsos kepimo karštame aliejuje būdas, labai panašus į kepimą. Ši technika plačiai paplitusi Azijoje, kur yra net specialių restoranų, į kuriuos žmonės ateina kepti mėsos taip, kaip jiems patinka, naudodami lao fondiu indus.
Žingsnis 1
Supjaustykite kiaulieną mažais gabalėliais ir perkelkite į tinkamą indą. Mėsą užpilkite aliejumi, suberkite marinato miltelius ir vyną. Viską gerai išmaišykite ir palikite pastovėti bent 3 valandas.
Žingsnis 2
Vištieną supjaustykite stambiais griežinėliais ir sudėkite į gilų dubenį. Įpilkite aliejaus, sojų padažo ir išspauskite dviejų citrinų sultis. Viską gerai išmaišykite ir palikite marinuotis 3 valandas.
Žingsnis 3
Praėjus marinavimo laikui, supilkite į puodą arba gilią keptuvę ir įkaitinkite ½ litro aliejaus. Kepkite iš pradžių kiaulieną, o paskui vištieną, įmerkdami ne daugiau kaip po 4 gabaliukus. Kiekvieną gabalėlį laikykite aliejuje ne ilgiau kaip 30 sekundžių.
Kategorijos