Babaganoush su tahini ir jogurtu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Babaganoush su tahini ir jogurtu

Jei mėgstate baklažanų patiekalus, šis receptas skirtas jums. O jei nemėgstate, būtinai išbandykite, nes šį užkandį įsimylėsite. Babaganoush yra populiarus rytietiškos virtuvės užkandis. Jį sudaro smulkiai supjaustyti kepti baklažanai, sezamų pasta ir prieskoniai. Babaganoush būna toks švelnus, kad tiesiog tirpsta burnoje.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
121 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sezamo sėklos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Babaganoush su tahini ir jogurtu Žingsnis 1
Iškepkite baklažanus. Keliose vietose baklažanus subadykite šakute ir 30 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Tada šiek tiek atvėsinkite, nulupkite odelę, išimkite minkštimą ir smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 2

Babaganoush su tahini ir jogurtu Žingsnis 2
Paruoškite babaganoush. Į dubenį su baklažanais sudėkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinos sultis, jogurtą, druską, aštriuosius pipirus ir zirą. Viską gerai išmaišykite. Leiskite visiškai atvėsti ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos