Publikavimo data: 2024-04-09
Babaganush
Babaganoush yra rytietiškas baklažanų užkandis. Tai baklažanų tyrė su sezamo sėklomis, žolelėmis, česnaku, alyvuogių aliejumi ir įvairiais prieskoniais. Pagrindinė babaganušo gaminimo paslaptis - kepti nepjaustytus baklažanus orkaitėje arba ant anglių. Be to, jei baklažanus kepsite ant žarijų, kol susidarys juoda traški plutelė, babaganušas įgaus neįtikėtiną skonį. Kartais į babaganušą dedama sezamų pastos, tahini, tačiau ją galima pakeisti riešutų padažu arba žemės riešutų sviestu.
Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite folija. Keliose vietose šakute subadykite baklažanus ir sudėkite ant folijos.
Žingsnis 2
Baklažanus iš visų pusių patepkite alyvuogių aliejumi. Suvyniokite baklažanus į foliją.
Žingsnis 3
Į foliją sudėkite česnako skilteles vieną šalia kitos ir patepkite alyvuogių aliejumi. Suvyniokite česnakus į foliją. Dėkite kepimo skardą į 200 °C temperatūros orkaitę 40-50 minučių.
Žingsnis 4
Atvyniokite foliją ir leiskite daržovėms atvėsti.
Žingsnis 5
Perpjaukite baklažaną per pusę ir šaukštu atskirkite minkštimą nuo odelės. Baklažano minkštimą sudėkite į maišytuvo dubenį. Suberkite sezamo sėklas ir česnaką. Įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, grietinės ir žiupsnelį druskos. Įdėkite petražolių lapelių. Viską sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 6
"Babaganoush" paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos