Babaganush pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Babaganush

Babaganoush yra rytietiškas baklažanų užkandis. Tai baklažanų tyrė su sezamo sėklomis, žolelėmis, česnaku, alyvuogių aliejumi ir įvairiais prieskoniais. Pagrindinė babaganušo gaminimo paslaptis - kepti nepjaustytus baklažanus orkaitėje arba ant anglių. Be to, jei baklažanus kepsite ant žarijų, kol susidarys juoda traški plutelė, babaganušas įgaus neįtikėtiną skonį. Kartais į babaganušą dedama sezamų pastos, tahini, tačiau ją galima pakeisti riešutų padažu arba žemės riešutų sviestu.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, sezamo sėklos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Babaganush Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite folija. Keliose vietose šakute subadykite baklažanus ir sudėkite ant folijos.

Žingsnis 2

Babaganush Žingsnis 2
Baklažanus iš visų pusių patepkite alyvuogių aliejumi. Suvyniokite baklažanus į foliją.

Žingsnis 3

Babaganush Žingsnis 3
Į foliją sudėkite česnako skilteles vieną šalia kitos ir patepkite alyvuogių aliejumi. Suvyniokite česnakus į foliją. Dėkite kepimo skardą į 200 °C temperatūros orkaitę 40-50 minučių.

Žingsnis 4

Babaganush Žingsnis 4
Atvyniokite foliją ir leiskite daržovėms atvėsti.

Žingsnis 5

Babaganush Žingsnis 5
Perpjaukite baklažaną per pusę ir šaukštu atskirkite minkštimą nuo odelės. Baklažano minkštimą sudėkite į maišytuvo dubenį. Suberkite sezamo sėklas ir česnaką. Įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, grietinės ir žiupsnelį druskos. Įdėkite petražolių lapelių. Viską sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Babaganush Žingsnis 6
"Babaganoush" paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos