Babaganush pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Babaganush

Babaganoush yra rytietiškas baklažanų užkandis. Tai baklažanų tyrė su sezamo sėklomis, žolelėmis, česnaku, alyvuogių aliejumi ir įvairiais prieskoniais. Pagrindinė babaganušo gaminimo paslaptis - kepti nepjaustytus baklažanus orkaitėje arba ant anglių. Be to, jei baklažanus kepsite ant žarijų, kol susidarys juoda traški plutelė, babaganušas įgaus neįtikėtiną skonį. Kartais į babaganušą dedama sezamų pastos, tahini, tačiau ją galima pakeisti riešutų padažu arba žemės riešutų sviestu.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
87 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, sezamo sėklos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Babaganush Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite folija. Keliose vietose šakute subadykite baklažanus ir sudėkite ant folijos.

Žingsnis 2

Babaganush Žingsnis 2
Baklažanus iš visų pusių patepkite alyvuogių aliejumi. Suvyniokite baklažanus į foliją.

Žingsnis 3

Babaganush Žingsnis 3
Į foliją sudėkite česnako skilteles vieną šalia kitos ir patepkite alyvuogių aliejumi. Suvyniokite česnakus į foliją. Dėkite kepimo skardą į 200 °C temperatūros orkaitę 40-50 minučių.

Žingsnis 4

Babaganush Žingsnis 4
Atvyniokite foliją ir leiskite daržovėms atvėsti.

Žingsnis 5

Babaganush Žingsnis 5
Perpjaukite baklažaną per pusę ir šaukštu atskirkite minkštimą nuo odelės. Baklažano minkštimą sudėkite į maišytuvo dubenį. Suberkite sezamo sėklas ir česnaką. Įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, grietinės ir žiupsnelį druskos. Įdėkite petražolių lapelių. Viską sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 6

Babaganush Žingsnis 6
"Babaganoush" paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos