Publikavimo data: 2024-06-24
Bacalao
Bacalao yra tradicinis Portugalijos patiekalas, yra daugybė jo gaminimo variantų, siūlome jums pagaminti versiją su alyvuogėmis ir bulvėmis. Šis patiekalas puikiai tiks šventiniam stalui, jūsų svečiai tikriausiai dar niekada jo neragavo. Receptą įvertins net gurmanai, žuvies, aštrių alyvuogių ir bulvių derinys nepaliks abejingų. Būtinai išbandykite! Gero apetito!
Žingsnis 1
Supjaustykite menkę nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite žuvį ir kepkite apie 15-20 minučių, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 4
Į puodą supilkite vandenį ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir sudėkite supjaustytas bulves. Virkite 5-10 minučių.
Žingsnis 5
Tada menkę ir svogūnus perkelkite į bulves. Virkite 15 minučių. Tada sudėkite alyvuoges ir lauro lapą. Ir virkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Pagal poreikį pagardinkite pipirais ir druska. Patiekite iš karto po virimo
Kategorijos