Publikavimo data: 2024-06-24
Bakalyau a-brush
Bacalhau a Bras - Lisabonoje populiarus bulvių ir menkės patiekalas. Pavadinimas kalba pats už save, nes "bacalhau" portugališkai reiškia "menkė". Portugalijoje šis patiekalas ruošiamas skirtingai, priklausomai nuo regiono, tačiau pagrindinė esmė išlieka ta pati. Menkės filė gabaliukai pakepinami su svogūnais, pridedama gruzdintų bulvyčių arba traškučių ir viskas užpilama kiaušiniu, kompozicija papildoma sultingomis alyvuogėmis. Gaunasi neįprastas ir sotus patiekalas. Išbandykite!
Žingsnis 1
Supjaustykite menkės filė nedideliais 1 cm dydžio kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Bulves supjaustykite labai plonais 3-4 mm pločio šiaudeliais.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus 5 minutes, kol taps skaidrūs ir auksiniai. Į keptuvę sudėkite menkės filė ir kepkite kartu su svogūnais dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Į nedidelį puodą arba prikaistuvį įpilkite 200 ml augalinio aliejaus. Įkaitinkite aliejų iki 190 °C temperatūros. Bulvių šiaudelius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, kad pašalintumėte drėgmės perteklių. Maišydami kepkite bulves 3-4 minutes, kol iškeps ir taps auksinės spalvos. Išimkite bulves ir sudėkite į sietelį arba ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Žingsnis 4
Sudėkite bulvytes į keptuvę su svogūnais ir menke. Į nedidelį dubenėlį įmuškite 3 vištų kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir suplakite. Kiaušinius užpilkite keptuvės turiniu. Viską kepkite ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol visi ingredientai iškeps.
Žingsnis 5
Paruoštą patiekalą išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus sudėkite griežinėliais supjaustytas alyvuoges. Papuoškite bacalhau a bras čiobrelių šakelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos