Publikavimo data: 2024-04-05
Baklava su graikiniais riešutais
Baklava ne veltui garsėja visame pasaulyje dėl savo unikalaus skonio. Baklavą su graikiniais riešutais galite pasigaminti namuose pagal gana paprastą receptą. Kad naminė baklava būtų skani, rinkitės šviežius riešutus. Jei perkate graikinius riešutus be kevalų, atkreipkite dėmesį, kad branduolio kevalas būtų aukso spalvos. O jei su lukštais, riešutą šiek tiek pakratykite - jis neturėtų skleisti jokių pašalinių garsų. Baklava turėtų būti saikingai sultinga.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į dubenį įmuškite du kiaušinius, suplakite, suberkite mieles, ištirpintą sviestą ir vandenį. Išmaišykite, tada palaipsniui suberkite miltus ir druską. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisos konsistencijos. Palikite tešlą 10 minučių pastovėti karštyje.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Į smulkintus Hercogo riešutus įmuškite 1 kiaušinį, sumaišykite su cukrumi iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite baklavą kepimui. Kepimo skardą ištepkite sviestu. Paruoštą tešlą padalykite į 6 lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite plonu sluoksniu. Kiekvieną tešlos sluoksnį aptepkite riešutų ir cukraus įdaru, nesiekiant kraštų. Ant kepimo skardos dėkite vieną sluoksnį ant kito, paskutinį sluoksnį su įdaru - ant dugno. Baklavos paviršių patepkite sviestu ir viršutinį sluoksnį supjaustykite vienodo dydžio rombais.
Žingsnis 4
Iškepkite baklavą. Kepkite baklavą 180 ℃ temperatūros orkaitėje 35 minutes. Išimkite baklavą iš orkaitės ir aptepkite medumi. Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite dar 7 minutes.
Kategorijos