Baklava namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Baklava namuose

Baklava yra turkiškas saldumynas. Pirmą kartą šis skanėstas paminėtas XV mūsų eros amžiuje. Tai sirupe ir svieste išmirkyta sluoksniuota tešla, įdaryta riešutais, cukrumi ir kardamonu. Šis saldumynas buvo išrastas sultono Fatiho rūmuose, kuris taip pamėgo šį skanėstą, kad dabar jis ruošiamas per šventes.
Gaminimo laikas
610 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
389 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
45 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Baklava namuose Žingsnis 1
Riešutus sumalkite blenderiu, suberkite miltelius ir cinamoną. Sumaišykite įdarą.

Žingsnis 2

Baklava namuose Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Supjaustykite tešlą sluoksniais, kad tilptų į formą, kurioje ketinate kepti baklavą. Padėkite du tešlos lakštus ir patepkite juos sviestu. Sudėkite įdarą ir paskirstykite jį po visą tešlą.

Žingsnis 3

Baklava namuose Žingsnis 3
Tešlą ir įdarą keiskite pakaitomis, visą tešlą patepdami sviestu, kol baigsis ingredientai. Paskutinis sluoksnis - tešla. Aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir visą pyragą supjaustykite porcijomis. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių.

Žingsnis 4

Baklava namuose Žingsnis 4
Paruoškite sirupą. Į puodą įpilkite 80 g vandens ir suberkite cukrų. Pavirkite 5 minutes ir sudėkite medų. Virkite dar 10 minučių. Supilkite sirupą ant iškeptos baklavos ir palikite mirkti 8 valandas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, tešlos desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 10 minučių, užkandis, medaus sezonas, baklava, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos