Publikavimo data: 2025-08-20
Baklava namuose
Baklava yra turkiškas saldumynas. Pirmą kartą šis skanėstas paminėtas XV mūsų eros amžiuje. Tai sirupe ir svieste išmirkyta sluoksniuota tešla, įdaryta riešutais, cukrumi ir kardamonu. Šis saldumynas buvo išrastas sultono Fatiho rūmuose, kuris taip pamėgo šį skanėstą, kad dabar jis ruošiamas per šventes.
Žingsnis 1
Riešutus sumalkite blenderiu, suberkite miltelius ir cinamoną. Sumaišykite įdarą.
Žingsnis 2
Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Supjaustykite tešlą sluoksniais, kad tilptų į formą, kurioje ketinate kepti baklavą. Padėkite du tešlos lakštus ir patepkite juos sviestu. Sudėkite įdarą ir paskirstykite jį po visą tešlą.
Žingsnis 3
Tešlą ir įdarą keiskite pakaitomis, visą tešlą patepdami sviestu, kol baigsis ingredientai. Paskutinis sluoksnis - tešla. Aptepkite jį plaktu kiaušiniu ir visą pyragą supjaustykite porcijomis. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 40 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite sirupą. Į puodą įpilkite 80 g vandens ir suberkite cukrų. Pavirkite 5 minutes ir sudėkite medų. Virkite dar 10 minučių. Supilkite sirupą ant iškeptos baklavos ir palikite mirkti 8 valandas.
Kategorijos