Baklažanai su jogurtu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Baklažanai su jogurtu

Iš baklažanų su jogurtu galima pasigaminti skanių, sveikų ir dietinių salotų. Jas galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar paukštienos. Baklažanai yra mažai kaloringi, juose gausu skaidulinių medžiagų, antioksidantų ir kalio. Ši daržovė, kaip ir natūralus jogurtas, palankiai veikia virškinimo traktą. Rinkdamiesi baklažanus pirmenybę teikite vidutinio dydžio egzemplioriams tvirta odele. Jei spaudžiant susidaro skylutė, geriau pirkinio atsisakyti.
Gaminimo laikas
330 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
15 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baklažanai su jogurtu Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, sudėkite baklažanus ir virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių. Tada nusausinkite juos ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Baklažanai su jogurtu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Susmulkintas žoleles sudėkite į gilų dubenį, pagardinkite maltais juodaisiais ir raudonaisiais aštriaisiais pipirais, sudėkite smulkintą česnaką, citrinos sultis ir jogurtą. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Baklažanai su jogurtu Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Kai baklažanai atvės, užpilkite ant jų padažą, išmaišykite ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos