Publikavimo data: 2024-06-08
Baklažanai su jogurtu
Iš baklažanų su jogurtu galima pasigaminti skanių, sveikų ir dietinių salotų. Jas galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar paukštienos. Baklažanai yra mažai kaloringi, juose gausu skaidulinių medžiagų, antioksidantų ir kalio. Ši daržovė, kaip ir natūralus jogurtas, palankiai veikia virškinimo traktą. Rinkdamiesi baklažanus pirmenybę teikite vidutinio dydžio egzemplioriams tvirta odele. Jei spaudžiant susidaro skylutė, geriau pirkinio atsisakyti.
Žingsnis 1
Paruoškite baklažanus. Puode užvirinkite vandenį, įberkite druskos, sudėkite baklažanus ir virkite ant silpnos ugnies 7-10 minučių. Tada nusausinkite juos ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Susmulkintas žoleles sudėkite į gilų dubenį, pagardinkite maltais juodaisiais ir raudonaisiais aštriaisiais pipirais, sudėkite smulkintą česnaką, citrinos sultis ir jogurtą. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Sujunkite pagrindus. Kai baklažanai atvės, užpilkite ant jų padažą, išmaišykite ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos