Publikavimo data: 2024-06-09
Baklažanai ypatingu būdu
Tai mano baklažanų vakarienės interpretacija. Kiekvieną dieną noriu ko nors naujo, įdomaus ir skanaus, todėl stengiuosi eksperimentuoti virtuvėje ir išbandyti įvairių produktų derinius. Tai vienas iš mano eksperimentų variantų, kuris pavyko puikiai, be to, šį patiekalą galima priskirti prie dietinių patiekalų, nes jis yra keptas, o ne gruzdintas.
Žingsnis 1
Baklažanus supjaustykite ne storesniais nei 5 mm apskritimais. Sudėkite juos į dubenį, įberkite 1 valgomąjį šaukštą druskos ir užpilkite šaltu vandeniu, kad jis visiškai apsemtų baklažanus. Indą su baklažanais uždenkite lėkšte ir palikite 30-60 minučių, kad pasišalintų kartumas. Šį veiksmą galite praleisti, jei turite įvairių rūšių baklažanų be kartumo. Praėjus šiam laikui baklažanus nusausinkite.
Žingsnis 2
Pomidorus supjaustykite 5 mm storio apskritimais.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Dubenyje sumaišykite grietinę, kiaušinius, pipirus, druską ir smulkintą česnaką.
Žingsnis 4
Paimkite kepimo formą (mano forma stačiakampė, bet tinka ir apvali) ir patepkite ją augaliniu aliejumi. Į formą sudėkite daržoves ir maltą mėsą tokia tvarka: baklažaną, pomidorą, gabalėlį maltos mėsos, vėl baklažaną ir t. t. Daržoves ir maltą mėsą lengvai pasūdykite.
Žingsnis 5
Paruoštą įdarą supilkite ant formoje esančių daržovių ir maltos mėsos ir pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę 60 minučių.
Žingsnis 6
Pasibaigus laikui, išimkite kepimo skardą, pabarstykite stambiai tarkuotu sūriu ir dar 3 minutėms pašaukite į orkaitę. Išimkite iš orkaitės ir pabarstykite smulkintais žaliaisiais svogūnais.
Kategorijos