Publikavimo data: 2024-05-01
Baklažanų parmigiano: receptas su vaizdo įrašu
"Aubergine Parmigiano" yra tradicinis italų virtuvės patiekalas. Pagrindinį receptą sudaro baklažanai, pomidorų padažas, bazilikai, česnakai ir sūriai, kurie gali būti įvairių rūšių. Baklažanai kepami su aromatingu pomidorų padažu po sūrio plutele.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir pakepinkite česnaką, tada sudėkite paprikas ir pomidorus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą ir bazilikus, tada išmaišykite ir virkite dar bent 5 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite troškintas daržoves į maišytuvo dubenį ir plakite iki vientisos masės. Supilkite padažą į keptuvę ir užvirinkite.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinius. Kiekvieną baklažano griežinėlį pirmiausia panardinkite į kiaušinį, o tada į džiūvėsėlius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite baklažanų griežinėlius, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Kepimo indo dugną ištepkite padažu, ant viršaus sudėkite baklažanus ir kitą mocarelos sluoksnį. Sluoksnius pakartokite. Ant viršaus užpilkite likusį padažą ir tolygiai pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite baklažanus iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos