Publikavimo data: 2024-06-23
Baklažanų skrebučiai
Skrudinta duona su baklažanais į Rusijos meniu atkeliavo iš Prancūzijos. Būtent ten atsirado tradicija skrudinti duoną ir iš jos gaminti ištisus patiekalus. Skrudinta duona su baklažanais yra ir labai lengvai paruošiamas, ir labai maistingas patiekalas, kuriuo galima pradėti dieną. Skrebučiai taip pat gali būti puikus šventinio stalo užkandis. Įdarą papildę naujais ingredientais, galite sukurti naujų ir įdomių skonių derinių, nesugaišdami daug laiko.
Žingsnis 1
Iškepkite baklažanus. Baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais. Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite baklažanų griežinėlius, pasūdykite ir kepkite 8 minutes.
Žingsnis 2
Apkepkite duoną. Kol baklažanai kepa, keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant vidutinės ugnies po 1 minutę iš kiekvienos pusės apkepkite duonos riekeles.
Žingsnis 3
Paruoškite baklažanų skrebučius. Česnako skilteles išspauskite į dubenį. Sumaišykite česnaką ir majonezą iki vientisos masės. Česnakų ir majonezo mišinį užtepkite ant paruoštų skrebučių. Ant viršaus sudėkite baklažanus. Ant baklažanų užtepkite česnakų mišinio.
Kategorijos