Publikavimo data: 2024-04-06
Baklažanų suktinukai
Kepti baklažanų griežinėliai, įdaryti pikantišku špinatų ir rikotos sūrio įdaru ir iškepti kvapniame pomidorų padaže - skamba apetitiškai, ar ne? Šis Viduržemio jūros regiono virtuvės hitas, šis receptas patiks absoliučiai visiems. Baklažanų suktinukai gali būti puikus priedas prie pagrindinio patiekalo arba puikus užkandis vakarėliui.
Žingsnis 1
Supjaustykite baklažanus išilgai 3-4 mm storio plokštelėmis.
Žingsnis 2
Sudėkite juos į dubenį ir gerai pasūdykite iš visų pusių. Palikite 10-15 minučių. Druska iš baklažanų ištrauks drėgmės perteklių ir sušvelnins kartumą! Tada nusausinkite skystį, nuvalykite griežinėlius popieriniais rankšluosčiais ir pašalinkite druskos perteklių.
Žingsnis 3
Keptuvę patepkite aliejumi ir apkepkite baklažanų plokšteles iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Keptuvėje apkepkite špinatus.
Žingsnis 5
Susmulkinkite papildomus ingredientus.
Žingsnis 6
Paimkite dubenį ir šakute sutrinkite rikotą. Jei nerandate šviežių špinatų, galite naudoti šaldytus špinatus. Špinatus atitirpinkite ir gerai nuspauskite, kad pašalintumėte visą drėgmę, sudėkite į sūrį. Įspauskite skiltelę česnako. Pagardinkite druska ir pipirais, įberkite tarkuoto muskato riešuto. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 7
Paimkite keptų baklažanų plokšteles, aptepkite jas įdaru ir susukite suktinukus.
Žingsnis 8
Į kepimo indą supilkite pusę pomidorų padažo, tada sudėkite suktinukus ir užpilkite likusiu padažu. Ant viršaus pabarstykite tarkuotu čederiu (vietoj jo galite naudoti "Gouda" arba olandišką sūrį) ir kepkite orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos