Publikavimo data: 2024-02-04
Baklažanų užkandis receptas
Kulinarijoje naudojami ir baklažano vaisiai, ir žiedai. Mūsų recepte pagrindinis ingredientas bus vaisiai: iš jų galima pasigaminti gardų užkandį. Beje, baklažanams idealiai tinka šie prieskoniai: bazilikas, česnakas, čiobreliai, estragonas, rozmarinas ir kalendra.
Žingsnis 1
Nulupkite baklažaną ir česnaką ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Iš aitriosios paprikos išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kedro riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, kol taps auksiniai. Smulkiai sutarkuokite sūrį. Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite kalendrą. Paruoškite maišytuvą.
Žingsnis 2
Baklažanus ir česnakus apkepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol taps auksiniai, atvėsinkite.
Žingsnis 3
Baklažanų ir česnakų mišinį sumaišykite su kalendra, sojų padažu, cukrumi, aitriosiomis paprikomis, juodaisiais pipirais, paprika, kedro riešutais ir sūriu. Viską sumalkite trintuvu.Jei norite, kad patiekalas būtų ne toks aštrus, išimkite aitriosios paprikos sėklas.
Žingsnis 4
Apkepkite burgundiškos duonos riekes svieste, tada ant jų dėkite baklažanų užkandį ir patiekite.
Kategorijos