Publikavimo data: 2025-08-20
Baklažanų užkandis su žemės riešutais ir česnakais
Daržovių sezonas - geriausias metas palepinti šeimą skaniais daržovių užkandžiais. Iš baklažanų galima pagaminti daug įdomių patiekalų. Kepti aliejuje jie būna minkšti ir švelnūs, gerai sugeria produktų, su kuriais maišomi, skonį ir sultis. Jų skonis neutralus, tačiau česnakai, žemės riešutai, petražolės ir prieskoniai kepintus baklažanus paverčia gardžiu užkandžiu.
Žingsnis 1
Paskrudinkite žemės riešutus sausoje keptuvėje, nulupkite ir susmulkinkite peiliu. Sumaišykite juos su česnakais ir petražolėmis salotinėje.
Žingsnis 2
Išimkite baklažanus iš vandens, šiek tiek juos nuspauskite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, retkarčiais pamaišydami, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus baklažanus sudėkite į salotinę su riešutais, česnakais ir žolelėmis, įberkite raudonųjų ir juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Kategorijos