Baklažanų užkandis su žemės riešutais ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Baklažanų užkandis su žemės riešutais ir česnakais

Daržovių sezonas - geriausias metas palepinti šeimą skaniais daržovių užkandžiais. Iš baklažanų galima pagaminti daug įdomių patiekalų. Kepti aliejuje jie būna minkšti ir švelnūs, gerai sugeria produktų, su kuriais maišomi, skonį ir sultis. Jų skonis neutralus, tačiau česnakai, žemės riešutai, petražolės ir prieskoniai kepintus baklažanus paverčia gardžiu užkandžiu.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Baklažanų užkandis su žemės riešutais ir česnakais Žingsnis 1
Paskrudinkite žemės riešutus sausoje keptuvėje, nulupkite ir susmulkinkite peiliu. Sumaišykite juos su česnakais ir petražolėmis salotinėje.

Žingsnis 2

Baklažanų užkandis su žemės riešutais ir česnakais Žingsnis 2
Išimkite baklažanus iš vandens, šiek tiek juos nuspauskite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, retkarčiais pamaišydami, kol taps auksinės spalvos. Iškeptus baklažanus sudėkite į salotinę su riešutais, česnakais ir žolelėmis, įberkite raudonųjų ir juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šalti užkandžiai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 10 minučių, pusryčiai, užkandžiai, pomidorų sezonas, brusketos, užkandžiai naujiems metams, nauji pažįstamų veidai su pinc rojaus pomidorais, receptų knyga, pomidorų užkandžiai, pusryčiai su sūriu

Kategorijos