Publikavimo data: 2024-04-09
Balta žuvis, kepta su daržovėmis
Žuvis yra labai sveikas produktas, kurį specialistai rekomenduoja valgyti bent 2 kartus per savaitę. Labai populiarios "baltosios" žuvys: plekšnės, polakai, paltusai, menkės. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti lydekos filė su svogūnais, morkomis, bulvėmis, paprikomis ir vyšniniais pomidorais. Viskas pabarstoma prieskoniais ir žolelėmis. Su daržovėmis kepta žuvis - skanus, lengvas ir sveikas patiekalas, kuris puikiai tiks pietums ar vakarienei visai šeimai.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekos filė dideliais kubeliais. Papriką supjaustykite ketvirčiais. Morkas supjaustykite plonais apskritimais. Bulves supjaustykite mažais 1 cm dydžio kubeliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Kepimo formą išklokite folija ir sudėkite ant jos lydekas. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite.
Žingsnis 3
Ant lydekų sudėkite svogūnus ir bulves. Svogūnus ir bulves pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Sudėkite česnakus, vyšninius pomidorus, paprikas ir morkas. Viską dar kartą pagardinkite druska bei pipirais ir pabarstykite Provanso žolelėmis. Apšlakstykite žuvį ir daržoves augaliniu aliejumi.
Žingsnis 4
Uždenkite formą folija ir pašaukite indą į 200 °C temperatūros orkaitę 40 minučių. Kepta balta žuvis su daržovėmis paruošta. Gero apetito!
Kategorijos