Publikavimo data: 2024-06-15
Baltajame vyne kepta lydeka
Lydekos, kaip ir visos žuvys, dera su įvairiais garnyrais - nuo daržovių iki grūdų. Kepta vyne ji tampa savarankišku ryškaus skonio patiekalu. Kepimui tinka bet koks baltasis vynas: jis suteiks žuviai pikantiškumo, o česnakas - reikiamo aštrumo. Sviestas, kuris taip pat įeina į šio recepto sudėtį, papildys skonio kompoziciją ir suteiks jai vientisumo. Išbandykite!
Žingsnis 1
Česnaką (3-4 skilteles) supjaustykite griežinėliais. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių.
Žingsnis 2
Pasūdykite lydeką ir gerai aptepkite ją sviestu. Ant kepimo formos dugno išdėliokite kelias česnako skilteles ir ant jų sudėkite žuvį. Ant viršaus taip pat uždėkite česnako skiltelių. Žuvį užpilkite baltuoju vynu ir kepkite apie 30 minučių.
Kategorijos