Publikavimo data: 2025-08-19
Baltasis Prahos tortas
Neįtikėtinai sotus pyragas saldumynų mėgėjams, pagamintas pagal mano mamos receptą.
Žingsnis 1
Kiaušinius plakite su cukrumi iki purumo ir šviesios spalvos.
Žingsnis 2
Į mišinį įmaišykite grietinę, 100 g kondensuoto pieno ir sodą. Toliau plakite.
Žingsnis 3
Suberkite persijotus miltus ir plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Gautą tešlą padalykite į 2 lygias dalis. Į vieną iš jų suberkite kakavą ir plakite, kol ištirps.
Žingsnis 5
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 6
Išimkite pyragus iš orkaitės ir kiekvieną jų perpjaukite į 2 dalis.
Žingsnis 7
Kol pyragaičiai aušta, pagaminkite torto kremą. Ištirpintą sviestą išsukite su 250 g kondensuoto pieno iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Kiekvieną pyragą pamirkykite uogienės ir vandens sirupe. Aptepkite kremu. Dėkite į šaldytuvą 12 valandų, kad visiškai išmirktų.
Žingsnis 9
Po 12 valandų supjaustykite pyragą gabalėliais ir patiekite. Gero apetito.
Kategorijos