Publikavimo data: 2024-06-08
Baltasis vištienos padažas
Vištieną galima gaminti įvairiais būdais. Vienas populiariausių - marinavimas padaže. Visus paukštienai skirtus padažus galima suskirstyti į dvi kategorijas: greitus ir reikalaujančius daug laiko. Visų jų užduotis ta pati - pabrėžti mėsos skonį ir išraiškingumą. Baltasis padažas vištienai ruošiamas pieno, grietinėlės arba grietinės pagrindu. Pieno produktai gali būti naudojami ir atskirai, ir kartu. Papildomam skoniui suteikti dedama prieskonių ir prieskoninių žolelių, žolelių ir daržovių.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Į puodą sudėkite sviestą, ištirpinkite, dalimis supilkite miltus, išmaišykite ir kepkite 3-5 min. Tada nedidelėmis porcijomis nuolat maišydami supilkite pieną, pagal skonį įberkite prieskonių, sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol padažas užvirs ir sutirštės. Apytikslė virimo trukmė - 7-10 minučių.
Žingsnis 2
Vištieną virkite baltame padaže. Susmulkintas žoleles ir paukštieną sudėkite į puodą su padažu ir uždengę dangčiu troškinkite 10 minučių.
Kategorijos